KAHRAMANMARAŞ / GÖKSUN - Büyükkızılcık Anadolu Lisesi

Büyükkızılcık Anadolu Lisesi

03447352020
Adres
BÜYÜKKIZILCIK MAH. CUMHURİYET3 CAD. BÜYÜK KIZILCIK ANADOLU LISESI BLOK NO 67 İÇ KAPI NO 1 GÖKSUN / KAHRAMANMARAŞ
Vizyon
Adı söylendiğinde özellikleri ve başarıları ile anılan, saygı duyulan ve toplumun güvenini kazanmış bir okul olmak. Hukuki, pedagojik, rasyonel ve adil bir altyapı oluşturarak değişimi yakalayabilen; buna bağlı olarak farklılık yaratan; öğrencilerine yaşanılan zamanın gereksinimlerine karşılık düşecek beceriler kazandıran bir kurum olmak. Aldığı eğitimin karşılığını topluma verebilen ve insanlığın gelişimi için bunun önemini fark edebilen nesiller yetiştirmek. Bireysel gelişimin sürekliliğini ve artarak devam etmesinin gerekliliğini esas alırken toplumsal düşünebilmeyi teşvik etmek. Öğrencilerine rehberlik yapan, kısıtlı yaşam tecrübeleriyle fark edemeyebilecekleri ayrıntıları onlara hatırlatan, fakat kendi kararlarını almaları ve bu kararların sorumluluğunu üstlenmelerini cesaretlendiren eğitim anlayışını benimsemek. Bir akademik mükemmellik merkezi olarak anılmak. Mezunlarını, kendi değerlerini ortaya çıkarabilecekleri saygın üniversitelere yerleştirmek.
Misyon
Mutlu, özgüvenli, başarılı, ilkeli, duyarlı, açık fikirli, araştıran-sorgulayan, iletişim becerileri gelişmiş, öğrenmeye ve yeniliklere açık, öz değerlendirme yapabilen, işbirliğine yatkın, yaratıcı ve eleştirel düşünen, akılcı, cesaretli, çok yönlü gelişime açık, ulusal kültürünü özümsemiş, aynı zamanda küresel bakış açısına sahip bireyler yetiştirmektir.Atatürkçülükü içselleştirmiş, yetenek ve ilgisi doğrultusunda yöneldiği alanda bilimsel araştırma yapabilen, bilimsel düşünebilen, akademik benliği gelişmiş, Türkçe’yi doğru ve etkili kullanabilen, yabancı dilleri çok iyi seviyede kullanabilen, spor ve güzel sanatların bir dalıyla üst düzeyde ilgilenen bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
2015-2016 Eğitim öğretim Yılında hizmete açılan okulumuz Her Alanda başarıyı hedefleyecek
Öğretim Şekli :Tekli öğretim
08.10-15.10
Servis
Mahalle
30 km
Futbol, voleybol, masa tenisi.